Karhumättö

Sanoitko porilainen 40k-turnaus? - Kyllä näin se on. Täten Pori aloittaa eeppisen ja ennen kaikkea verisen matkansa osaksi Suomen turnausskeneä!

”Mystinen Arctopolis-planeetta löytyi aivan sattumalta eksyneen keisarikunnan rahtialuksen myötä. Planeetassa on jotakin outoa ehkä jopa pelottavaakin. Aivan kuin se olisi syljetty ulos Silmästä itsestään, mutta sehän on mahdotonta, sillä Silmä on hyvin kaukana aivan toisaalla. Mahdotonta ja täten hyvä syy pysytellä siitä kaukana. Me kaikki kuitenkin tiedämme, että näinä aikoina ei toimita niin ja eipä aikaakaan, kun useat eri rodut suuntasivat aluksensa kohti tuota planeettaa päästäkseen ensimmäisenä selville sen tarjoamista mahdollisuuksista...”

Mikä v*ttu teitä arctopolislaisia oikein vaivaa a.k.a. Turnauksen säännöt

- Kaikki tietävät, että yksikkö, jossa on maalaamattomia figuja kärsii tavallista heikommasta moraalista. Tämän vuoksi tälläisten yksiköiden leadership on yhdellä heikompi normaalista. (Eli jos figuissa ei ole edes pohjamaalia, niin ld -1)
- Koska arctopolislainen liikennekulttuuri on hieman omalaatuinen erityisesti rämäpäisten jalankulkijoiden suhteen, saa yksikön jäsen yrittää Death or Glory -iskua jopa silloin, kun yksikkö epäonnistuu Tank Shockin aiheuttamassa leadership-testissä.
- Johtuen alueen hyvin tuoreesta löytymisestä ei kellään osapuolella ole vielä ollut aikaa linnoittautua kunnolla. Tästä syystä Stronghold Assault -lisäosa ei ole käytössä.
- Johtuen alueen hyvin tuoreesta löytymisestä ei kellään osapuolella ole vielä ollut aikaa hoitaa raskaimman kalustonsa logistiikkaa. Tästä syystä Escalation -lisäosa ei ole käytössä. Eivätkä siis mitkään Super-Heavy -laitteet ole mukana turnauksessa. (Eli ei Imperial Knightia)
- Koska kaikki ovat viisaasti epäluuloisia uuden alueen suhteen, ei paikalle olla myöskään uskallettu lähettää harvinaisempia yksiköitä. Tästä syystä Forge Worldin yksiköitä ei voi käyttää tässä turnauksessa.
- Armeijoiden modeleiden on noudatettava WYSIWYG:iä.
- Turnauksessa pelataan neljä peliä. Ensimmäinen on 500 pistettä ja loput 1500 pistettä. Armeijalistat on rakennettava niin, että kaikki mikä sisältyy pienempään listaan on myös mukana isommassa listassa. Isompaan listaan saa ryhmäkokoja kasvattaa ja aseita lisätä yms, mutta mitään ei saa tiputtaa pois tai vaihtaa.

Pelikierrosten Missionit:

Kultakin kierrokselta on mahdollista saada maksimissaan 10 pistettä.
Tehtävästä saatavat pisteet on lueteltu sen kohdalla. Secondary Objectivet ovat kaikki yhden(1) pisteen arvoisia.
Wipeout antaa 10 pistettä
Wipeoutin kärsinyt pelaaja ei kuitenkaan jää välttämättä nollille, vaan jos hän on esim. saanut pelissä pisteen First Bloodista saa hän sen pisteen pitää.

”Ensimmäinen vuorokausi vieraalla planeetalla ei jää hiljaiseksi...”

1. Kierros - Skenaario: Tiedustelujoukot rantautuvat
”Armeijat valmistauvat tutkimaan Arctopolista. Tiedustelujoukot rantautuvat aamuhämärässä eri puolille planeettaa perustamaan tukikohtaa operaatioilleen. Karvaaksi pettymyksekseen joukot kuitenkin huomaavat, että he eivät ole ehtineet paikalle ensimmäisinä. Oman haasteensa tuo myös runsaiden vesistöjen synnyttämä outo ilmasto.”

Tehtävä 1: The Scouring (4 pistettä)
Objectives: Sääntökirjasta poiketen asetetaan kolme(3) objectivea kukin kolmen(3) pisteen arvoinen.
Tehtävä 2: Emperor's Will (3 pistettä)
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood
Deployment: Spearhead (4' x 4' kenttä ja depotetaan pöydän neljänneksille)

Mission Special Rules:
Merisumu: Reserves, Night Fighting sääntö on käytössä koko pelin. Night Vision-kyky tai mikään vastaava laite tai ominaisuus ei kuitenkaan tehoa näin sankkaan sumuun.
Huom: 500p lista. Muissa 1500p.

2. Kierros – Skenaario: Hapan aamunkoi
”Edellisenä yönä koettu pettymys omien joukkojen nopeuden riittämättömyyteen saa komentajat purkamaan ärsytystään aukiolta löytyneisiin patsaisiin. Aikomuksenaan näin nostattaa joukkojensa moraalia uudelleen. Harmi vain, että komentajien yllätykseksi patsaat eivät ole samaa mieltä asiasta.”

Tehtävä 1: Tuhoa Patsaat* (3 x 2 pistettä)
Tehtävä 2: Slay the Warlord (3 pistettä)
Secondary Objectives: First Blood (Huom Skenaariossa siis EI saa pistettä Linebreakerista)
Deployment: Hammer and Anvil

Mission Special Rules: Reserves, Night Fighting vain pelin ensimmäisellä vuoroparilla.

* Patsaat: Asetetaan kolme(3) objectivea kentän keskiviivalle kuvaamaan patsaita. Yksi keskelle pöytää ja toiset kuuden(6) tuuman päähän reunoista. Ampuma-aseet, psyykkiset voimat, artefaktit jne EIVÄT tehoa patsaaseen, vaan se on tuhottava lähitaistelussa. Patsaat ovat kuitenkin elossa ja ne puolustavat itseään! Patsas on tuhottava kaksintaistelussa julistaen sille Challengen. Patsaan saa kuitenkin haastaa kuka tahansa eivätkä pelkästään Characterit. Koska patsas ei kuitenkaan pääse vastustajan perään ei se koskaan tee Sweeping Advancea eikä yksikkö ”lukkiudu” lähitaisteluun eli tältä osin se toimii kuten vehiclejä vastaan. Patsaiden ominaisuudet ovat seuraavat:

BS: 0 / WS: 4 / S: 4 / T: 4 / W: 4 / I: 2 / A: 1 / Sv: 5

Eternal Warrior. Aseena patsaalla on Power Sword, jossa on lisäksi Haywire-sääntö. Patsas on tunteeton olento jolla ei ole Leadership-arvoa täten mitkään Leadership-pohjaiset Wargearit yms. taidot eivät siihen tehoa.

Kun patsas menettää viimeisen Woundin kyseinen Objective poistetaan pöydältä ja kyseisen haavan tehnyt pelaaja saa patsaasta 2 pistettä.

3. Kierros – Skenaario: Muonavarat vähissä (a.k.a. The Grillitappelu)
”Huoltoyhteydet takkuilevat heti ensimmäisenä päivänä ja joukkojen on pakko hankkia itselleen muonaa paikallisista lähteistä. Kovimmille kavereille ei mikä tahansa kelpaa vaan osa on päättänyt kerätä ainekset paikalliseen erikoisuuteen.”

Tehtävä 1: Purge the Alien (3 pistettä)
Tehtävä 2: Crusade (3 pistettä)
Objectives: Sääntökirjasta poiketen asetetaan kolme(3) objectivea kukin kolmen(3) pisteen arvoinen
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood, PORILAINEN*
Deployment: Dawn of War
Mission Special Rules: Mysterious Objectives, Reserves
* PORILAINEN: Kentän kolmelta objectivelta on kerättävä paahtoleipä, makkara ja kurkkusalaatti. Tämän saavuttaakseen pelaajan on pidettävä kutakin objectivea hallussaan edes kerran pelin aikana. Kaikkia objectiveja ei siis ole pakko hallita yhtä aikaa pisteen saadakseen.

4. Kierros – Skenaario: Arctopolis pimenee.
”Pitkä päivä on päättymässä. Joukot suunnittelevat vetäytymistä tukikohtiinsa. Löydetyt aarteet ja mystiset salaisuudet on saatava turvaan.”

Tehtävä: Relic(s)
Relics: Keskilinjalle asetetaan kolme Relic markkeria. Yksi relic keskelle ja toiset 12 tuuman päähän pöydän vastakkaisista kulmista. Kaksi Reliceistä on 2p arvoinen ja yksi 3p. Ennen kuin ensimmäinen vuoro alkaa, pelaajat arpovat mikä reliceistä on 3p arvoinen. Yksikkö ei voi kantaa mukanaan useampaa reliciä kerralla.
Secondary Objectives: Slay the Warlord, Linebreaker, First Blood
Deployment: Vanguard Strike
Mission Special Rules: Reserves, Night Fighting alkaa pelin viidennellä vuoroparilla ja jatkuu pelin loppuun.

Aikataulu:

9.00-10.00 - Ilmoittautuminen
10.00-11.30 – 1. kierros: 500p
11.45-14.15 – 2. kierros: 1500p
14.15-15.15 - Ruokatunti
15.15-17.45 – 3. kierros: 1500p
18.00-20.30 – 4. kierros: 1500p
noin 20.30 - Palkintojenjako

Jos joku kierros saadaan pakettiin tätä nopeammin, niin pyritään tietysti mahdollisuuksien mukaan aikaistamaan seuraavaa kierrosta.

Ota mukaan:

* WYSIWYG:in mukainen armeija
* Codex / Codexit sekä niiden FAQ:t tulostettuna
* 3 (KOLME) kappaletta objective markereita. Objectiven basen koko on vapaa. (Etäisyydet mitataan objectiven keskikohdasta)
* Tulostettu tai selkeästi kirjoitettu armeijalistasi kahtena kappaleena (Toinen järjestäjille annettavaksi ja toinen vastustajalle näytettäväksi)
* Tarvitsemasi nopat, templatet, mitat, sääntökirja jne
* Tarjotin tms armeijan siirtämiseen pöydältä toiselle

Ilmoittautuminen:

HUOM! Turnaukseen mahtuu vielä kaksi!

Voit osallistua lähettämällä sähköpostin osoitteeseen luminyrkki[at]gmail.com, aiheeksi 'Warhammer 40k' ja viestiksi nimesi tai nimimerkkisi.

Lisää tietoa ja keskustelua löydät Sotavasaran foorumeilta!

Osallistujat
1. Tero Saarenmaa
2. Vasara_
3. syrja
4. Kardinaali
5. ArkkiError
6. Boreas
7. ManAtArm
8. Antti Ramstadius
9. Wynn
10. Juho-Ville Seppälä
11. scoundrel
12. Mölli
13. Pato-sama
14. Pyörä-Koura
15. madius222
16. J. Seppälä


Yhteistyökumppanit